Boston Terriers

De Boston Terriër


De Boston Terriër is één van de weinige Amerikaanse hondenrassen en zoals de naam het al doet vermoeden, is hij afkomstig uit de omgeving van Boston Massachusettes. Het ras is ontstaan rond 1870 uit kruisingen met Engelse Bulls en Witte Engelse Terriërs. De eerste zachte en affectieve Boston Terriër was oorspronkelijk een vechthond. Zoals voor de meeste ' vechtrassen ' uit die periode nam men de grootste en stevigste exemplaren om mee te fokken. De 19e eeuwse Buldog leek helemaal niet op onze huidige Buldog. Hij was groter en struiser gebouwd.


Met de Boston Terriër wilde men eigenlijk een kleinere maar toch stevig, gespierde hond maken. In de loop van de jaren 1850's werd het ras bijzonder populair. De honden die ontstonden uit kruisingen werden Bull-and-Teriers of half-and-halfs genoemd. Uiteindelijk werd er enkel met de half-and-halfs zelf verder gekruist en de oude Bull-and-terrier werd de moderene Boston Terriër.


In de eerste jaren was er veel ' inteelt ' en af en toe werd er een kruising gemaakt met een Franse Buldog of een andere kleine terriër. De honden werden geleidelijk kleiner, maar hun spirit en intelligentie bleef behouden. Het ras werd eigenlijk niet de vechthond waar hij oorspronkelijk voor bedoeld was. Tot op de dag van vandaag is het ras zeer populair in Amerika.

©Vandebessemhei-bostonterriers