Pups

Pups geboren 8 oktober - 4 reutjes en 1 teefje 

M : Authentic Pride Phara  V : Griffin de Asciburgium


 

Onze kijk en nuttige info over het prille puppyleven

 

Eerst en vooral: onze honden horen bij ons gezin en blijven altijd bij ons wonen. Wij geven onze honden heel veel liefde en aandacht. We verwachten dit dus ook van toekomstige eigenaars. We willen de eigenaars van een pup altijd bijstaan met advies..

 

De pups groeien op in onze woonkamer, hierdoor worden zij al meteen blootgesteld aan allerlei dag dagelijkse prikkels die bij het gezinsleven ( hondenleven ) horen. Zij worden goed gesocialiseerd.

De socialisatieperiode is tussen de 3 tot 12 weken. Deze periode kunnen we indelen in twee fasen, de inprentingsfase ( 3 tot 5 weken ) en de eigenlijke socialisatiefase ( 5 tot 8 weken ).

 

De inprentingsfase is een belangrijke periode in het leven van de pups. In deze periode gaan de pups op onderzoek uit, gaan spelen met de moeder en nestgenootjes, reageren op harde geluiden, kwispelen, eten hun eerste vast voedsel. Onze honden krijgen overwegend KVV ( kant en klaar vers vlees ). De pups krijgen dit ook afwisselend met brokken en gekookt vlees.

Ze gaan ook bij het nest vandaan om hun behoefte te doen.

 

Het is dan ook heel belangrijk dat de pups zoveel mogelijk verschillende indrukken en geluiden ervaren. Ook langzaam aan iets luidere geluiden te laten wennen zodat ze in hun latere leven niet bang zijn van de stofzuiger, vuurwerk of onweer, ... Het aanraken door handen is daar een zeer belangrijk onderdeel van.

 

Wij willen de toekomstige pup eigenaars zoveel mogelijk betrekken bij de socialisatie en deze zijn dan ook vanaf de 3e week na de geboorte van harte welkom om de pup te zien opgroeien en deze aan hen te laten wennen.

 

Als de pups oud genoeg zijn ( ca. 4 weken ) mogen ze de wijdere wereld - de tuin - gaan verkennen. De pups wennen ook aan een hals- en leibandje.

 

Met 5 tot 8 weken wordt door middel van spel geleerd hoe de pup zich sociaal moet gedragen ten opzichte van de broertjes,  zusjes en andere soortgenoten. Zo wordt spelenderwijs al een ' rangorde ' tussen de pups gevormd. Ze oefenen verdediging en vluchtgedrag. Als het nodig is word de pup door de moederhond gecorrigeerd. De nestbinding is groot maar gaat geleidelijk afnemen. Op leeftijd van ongeveer 7 weken gaat de nieuwsgierigheid voor zijn omgeving de overhand krijgen. De pups moeten in deze periode de kans krijgen om veel dingen te kunnen ondezoeken en in contact te komen met verschillende mensen, kinderen en dieren. De pups proberen het gedrag van volwassen roedelgenoten te imiteren. De pups krijgen hun eerste inentingen en we nemen ze mee naar verschillende plaatsen. Ze wennen aan een bench en aan autorijden.

 

In deze weken zijn de pups goed gegroeid, vaster in hun bewegingen en volwassener geworden. De pup is klaar voor de volgende fase; naar huis met zijn nieuwe baas.

 

De socialisatieperiode gaat bij zijn nieuwe baas door. Zijn wereld wordt veel groter. Het is belangrijk om de pup overal mee naartoe te nemen, zodat hij zoveel mogelijk positieve ervaringen op kan doen. In deze levensfase leert de pup heel snel en vergeet dit de rest van zijn leven niet meer. De pup gaat nu ook onze taal lerern. Belangrijk is hierbij dat je altijd consequent bent. Straf je pup NOOIT of roep er niet tegen dat maakt hem alleen maar bang.

 

De pups worden ontwormd en inge├źnt door de dierenarts Van alle pups wordt een DNA staal genomen via Swap ( mondspeeksel ). De pups krijgen een chip die geregistreerd wordt bij DOGID.

De ouders zijn getest op patella luxatie en juveniele cataract. Zij hebben ook beide met succes de BOAS test doorstaan. .

 

De pups verlaten ons huis met een koopcontract, Europees paspoort en een FCI stamboom ( van KMSH die volgt enkele maanden later ).

Verder krijgen zij een doekje met de nestgeur, een speeltje en eten.